sport

Key: Nema sinergije, ne znam što rade u Red Bullu

Tehnički šef Toro Rossa, James Key, kaže kako više nema velike sinergije između momčadi iz Faenze i njihove seniorske momčadi, Red Bulla.

Prošlih godina su pravila dopuštala užu suradnju između seniorskih i juniorskih momčadi pa su tako i ove dvije momčadi koristile iste dijelove.

“Bilo je područja gdje je bilo određene sinergije. U 2014. smo imali isti motor, isti mjenjač i hidrauliku,” rekao je Key za njemački Auto Motor und Sport.

Sada se situacija promijenila, a sužavanje tih pravila je značilo da Toro Rosso mora dizajnirati bolid odvojeno od Red Bulla. Ove godine, te dvije momčadi, ne dijele niti istu pogonsku jedinicu.

“Naši bolidi su u konceptu totalno drugačiji. Pravila nalažu da svaka momčad sama mora razvijati svoju aerodinamiku, a to određuje većinu bolida. Sada imamo i kompletno drugačije motore pa su sličnosti između dva bolida vrlo male,” dodao je.

“Ja ne znam što rade u Red Bullu. Na primjer, nemam pojma kako radi njihovo prednje krilo. Stoga je logično da smo se razdvojili po pitanju filozofije dizajna bolida. Ako bolje pogledate, vidjet ćete da su to zapravo dva totalno različita bolida,” zaključio je Key.

Izvor: GP1.hr