sport

Ključni čimbenici u razgovorima između Honde i Red Bulla

Pritisak” i “odgovornost” su ključne točke pregovora oko opskrbljivanja Red Bulla Hondinim motorom za iduću sezonu.

Hondin šef, Masashi Yamamoto se susreo s Red Bullovim savjetnikom Helmutom Markom u Barceloni prošlog vikenda radi razmatranja potencijalne suradnje Honde kao novog opskrbljivača motora, a što podrazumijeva raskid dosadašnje suradnje s Renaultom. Renault je već izrazio zabrinutosti oko Red Bullove želje da pričeka s odlukom oko motora do lipnja.

Yamamoto je za Autosport izrazio zadovoljstvo o mogućnosti drugog proširenja prisutnosti u Formuli 1 otkako su se vratili 2015. godine.

“Smatramo ovo vrlo pozitivnim, više vremena znači i više vremena za pregovore. Vrlo smo optimistični. Pregovarati s Red Bullom je za nas velika stvar s obzirom na to da su oni jedna od top momčadi u F1. To nam također daje i određenu vrstu pritiska na nas kao proizvođače motora. No, morat ćemo dobro razmotriti možemo li se nositi s Red Bullovom veličinom.”

Yamamoto je priznao da osim toga što je druga momčad prirodan korak u Hondinom programu za razvijanje motora, to im daje i dodatne mogućnosti u promoviranju Hondinih mladih vozača u F1.

Honda bi voljela vidjeti Tadasuke Makinu ili Nirei Fukuzumija, trenutne Formula 2 vozače, u Formuli 1, ako sakupe dovoljno bodova za superlicencu. Najbolja opcija je Toro Rosso, pogotovo s obzirom na činjenicu da se Red Bull susreće s potencijalnom dilemom oko vozača.

Naime, Ricciardova budućnost je neizvjesna, dok je izgledno da bi se Carlos Sainz Jr. mogao zadržati u Renaultu na duže staze. To znači da bi Pierre Gasly mogao biti promoviran u seniorsku momčad, dok bi se Hartley našao pod pritiskom u svojoj debitantskoj sezoni.

Honda se već neko vrijeme pripremala na proširenje povećavajući osoblje i razmatrajući kako bolje strukturirati svoje osoblje za utrke, a tim planovima bi pridonijela činjenica da su Red Bull i Toro Rosso sestrinske momčadi. Zahvaljujući sporazumu, cijela organizacija bi postala kompaktnija na organizacijskoj razini, dok bi tehnički dio ostao razdvojen.

Ako se partnerstvo ostvari, tehnički direktor Toyoharu Tanabe bi postao glavni za sve aktivnosti, dok bi pojedini projektni menadžeri za svaku momčad odgovarali njemu. Također, partnerstvo bi značilo i izlaženje iz negativne pozornosti nakon nekoliko loših sezona s McLarenom.

“S McLarenom je bilo teško, ali jako dobro iskustvo. Dobili smo vrijedno iskustvo iz tog partnerstva. Trenutno imamo drugačije, ali dobro iskustvo s Toro Rossom. Ako ćemo surađivati i s Red Bullom, mislim da nećemo biti tako bliski kao s McLarenom. Mislim da nećemo imati istu situaciju,” osvrnuo se Yamamoto.

Izvor: GP1.hr