sport

Kubica: Ne možemo riješiti probleme u jednom danu

Na zadnjem danu testiranja u Barceloni, Williams je odabrao svog rezervnog vozača Roberta Kubicu. Nakon testiranja, momčad je istaknula da imaju problema s bolidom, ali i da nema brzog rješenja za problem.

U srijedu je Kubica odvozio 123 kruga te postavio osmo najbrže vrijeme na hypersoft gumama. Momčad je više bila fokusirana na broj odvoženih krugova, nego na probleme bolida koji su pokvarili sezonu za njihove vozače, Lance Strolla i Sergeja Sirotkina.

Prošli tjedan u Španjolskoj, prvi trening je odvozio njihov rezervni vozač umjesto Sirotkina dok je momčad pokušavala popraviti probleme s bolidom koji su vozačima spustili samopouzdanje.

Nakon vožnje, Kubica je rekao da bi Williams bio u puno boljoj poziciji da je dvije sekunde brži i da im je voljan pomoći u tome.

“Mislim da bi bili sretniji da imamo bolid koji je dvije sekunde brži po krugu nego da smo se našli u ovakvoj situaciji ali tu sam da im pomognem. Ako mi je već momčad dopustila da vozim onda ću im i pomoći i sretan sam što to poštuju.”

“Kao i uvijek, dao sam sve od sebe i mislim da smo prikupili puno podataka za posao koji nas čeka. Moramo puno toga provjeriti i analizirati. S pogleda vozača, bio je jako zanimljiv dan. Još je zanimljivija aerodinamika oko koje će se dečki u tvornici trebati posebno fokusirati kako bi izvukli najbolje što mogu.”

“Ono što sada znamo je to da imamo problem kojeg trebamo riješiti u ograničenom vremenu, ali neke stvari se jednostavno ne mogu riješiti u 24 sata,” komentirao je Kubica.

Izvor: GP1.hr