sport

Kvjat: Formula 1 nije samo ono što vidite na stazi

Bivši Red Bullov vozač Daniil Kvjat je uoči VN Španjolske degradiran u Toro Rosso, dok je na njegovo mjesto promoviran Max Verstappen. Iako su svi mislili da je razlog ove promjene Kvjatova pogreška na startu VN Rusije, to su ubrzo demantirali iz vrha Red Bulla. Mladi Rus je također rekao da politika ima veliki utjecaj te da Formula 1 nije samo ono što gledatelji mogu vidjeti na stazi.

“Formula 1 nije samo ono što radite na stazi. Puno se toga događa iza staze, ali ne želim o tome u ovom intervjuu. Zadržat ću to za sebe. Naučio sam malo više i imam dobro pamćenje. Pamtit ću ovu njihovu odluku. Sada sam s Toro Rossom, momčadi koja mi se sviđa, a čini se da je to obostrano. Imamo veliki potencijal i sve u svemu, ovo može biti dobra stvar za moju karijeru.”

Unatoč radnjama koje se odvijaju u Formuli 1 a s kojima gledatelji nisu toliko upoznati, Kvjata je svejedno iznenadila Red Bullova odluka.

“Ponekad znate da se neke stvari događaju. Otkako sam došao u Red Bull, to je bio trend, razgovor. Ja sam se samo fokusirao na posao na stazi i sve ostalo, ali kao što se pokazalo, to nije bilo dovoljno. U Sočiju nisam imao pojma. To je bio šok. Bila je to zbunjujuća odluka u taj trenutak.”

Bez obzira na sve, Daniil vjeruje da je sada postao snažniji vozač.

“Imao sam nekoliko dana da razmislim o životu. Naučio sam puno o životu i o Formuli 1. Imam osjećaj da sam postao puno, puno snažnija osoba, ali i vozač jer Formula 1 nije samo ono što radite na stazi, nažalost.”

Izvor: GP1.hr