sport

Kvjat: Ostavio sam dušu na stazi u Singapuru

Toro Rossov vozač, Daniil Kvjat, kaže kako je ostavio dušu na singapurskoj stazi i dodaje kako je pritiskao sve do posljednjeg centimetra utrke za VN Singapura.

Ruski vozač nije se baš iskazao nakon što je vraćen u Faenzu iz Red Bulla, netom prije VN Španjolske. Međutim, Kvjat je imao vrlo dobru utrku u Marina Bayu i završio je kao deveti.

Rus kaže da osjeća da je moglo i bolje, ali svejedno je sretan što je uspio doći do novih bodova.

“Mislim da sam napravio sve što sam mogao. Zabavljao sam se i uživao u dobrim borbama. Na žalost, nakon prvog stinta stvari nisu ispale kako smo očekivali. Završili smo iza Pereza i nismo imali dovoljno brzine na pravcu da ga prestignemo. Pritiskao sam do posljednjeg centimetra i ostavio sam dušu na stazi. Šteta, ali sretan sam što sam opet završio u bodovima. Sve u svemu, momčad je napravila dobar posao u ovom teškom periodu,” rekao je Kvjat.

Rus još uvijek nije siguran u svoje mjesto u Toro Rossu, ponajviše zbog slabih predstava nakon povratka u momčad. Međutim, Helmut Marko i Christian Horner uvjeravaju da će Kvjat dobiti novi ugovor, a dobar rezultat u Singapuru će mu sigurno pomoći oko njegove budućnosti u Formuli 1.

Izvor: GP1.hr