sport

Kvjat pred potpisom novog ugovora s Red Bullom?

Daniil Kvjat je navodno pred pragom nastavka utrkivanja u Formuli 1.

Usprkos činjenici da mladi Rus nije imao nimalo laku sezonu nakon gubitka mjesta u Red Bullu i mukama nakon povratka u Toro Rosso, Kvjat bi uskoro mogao dobiti novi dvogodišnji ugovor.

Proteklih tjedana su čak neke glasine tvrdile i da bi Kvjatova karijera u Formuli 1 mogla biti prekinuta nakon završetka ove sezone jer Francuz Pierre Gasly kuca na vrata. Međutim, Guiamotor i ruske novinske agencije, Tass i Ria Novosti, tvrde da je Red Bull ponudio Kvjatu novi dvogodišnji ugovor.

U produženom ugovoru navodno ne stoji garancija da će Rus dobiti mjesto u seniorskoj momčadi, ali se Red Bull ipak odlučio na produženje zbog poboljšane Kvjatove forme i zbog odredjene nestalnosti u rezultatima Gaslyja.

Toro Rossov šef, Franz Tost, prošlog je vikenda rekao da je zadovoljan s trenutnom formom Kvjata i s njegovim tvrdnjama da opet uživa u utrkivanju.

“Pokazao je jako dobre performanse i dobro je čuti da još uvijek voli Formulu 1. Daniil je vozač s puno vještina. Izgubio se malo posljednjih mjeseci, ali na svu sreću vratio se. Nadam se da će do kraja sezone imati dobre utrke u kojima će pokazati svoj talent i svoj potencijal. Onda ćemo vidjeti što će se dogoditi u budućnosti,” rekao je Tost.

Izvor: GP1.hr