sport

Kvjat: Sretan sam jer imam domaću utrku

Red Bullov vozač, Daniil Kvjat, kaže kako je sretan jer ima domaću utrku u Formuli 1, a ponosan je i jer je jedna tribina u Sočiju nazvana po njemu.

VN Rusije je jedna od novijih utrka u Formuli 1. Prvi puta se održala 2014., iste godine kada je mladi Rus debitirao u natjecanju.

Treće izdanje u Sočiju pomaknuto je iz listopada te je sada ruska utrka četvrta stanica u kalendaru.

“Uzbuđen sam što se vraćam u Rusiju radi utrke. To je važna utrka za mene i lijepo je vidjeti obitelj, prijatelje i sve navijače koji dolaze podržati mene i momčad u Soči. Ne mogu dočekati!”

“Bit će to zaposlen vikend. Kada se sjetim Danielovog vikenda u Australiji, na neki način kao da mi se vraća, ali već smo u dobrom ritmu. Prošlo je nekoliko utrka pa smo već i navikli. Na kraju, ovo je moja domaća utrka i to mi daje dodatnu snagu. Lijepo je imati domaću utrku. To je posebno svakom vozaču i mislim da sam jako sretan jer ju imam,” rekao je Kvjat.

Drugo postolje u karijeri mladog Kvjata promoviralo ga je u najuspješnijeg ruskog vozača u Formuli 1 iako je prije njega tu bio samo Vitalij Petrov. Time i ne čudi previše što su mu glavni ljudi Sochi Autodroma posvetili jednu tribinu.

“To je jako moderna staza s nekoliko zavoja koji izgledaju jako slično, ali oni nikad nisu lagani kako izgledaju. Morate pokušavati voziti na limitu svaki put kada skrećete. Mislim da je četvrti zavoj najljepši, a tu je i tribina nazvana po meni. Svaki put kad poželim reći nešto ‘kul’ samo kažem da imam tribinu nazvanu po sebi,” dodao je Rus.

Izvor: GP1.hr