sport

Lance Stroll: Formula 1 je igra ljubavi i mržnje

Otkako je debitirao u Formuli 1, Lance Stroll izaziva intrigu kod istomišljenika a i onih koji ne smatraju da bi trebao biti u sportu. Ovu sezonu mu obilježavaju muke s nekompetentnim FW41 Williamsom koji redovito završava na začelju poretka.

Jedino zadovoljstvo koje ima od svih utrka je osmo mjesto u Bakuu. Bez obzira na to što mu je karijera do sada više obilježena padovima nego usponima, mladi Kanađanin vjeruje kako je to esencijalni dio trkaće karijere svakoga vozača.

“Ovaj sport je odnos ljubavi i mržnje. U teškim trenucima je nužno ponosno držati glavu gore. Morate se mislima vraćati u dobra stara vremena ali i vjerovati da dobra vremena slijede,” objašnjava Stroll.

Kaže kako vjeruje da svi koji imalo poznaju Formulu 1 znaju da je Williamsov završetak na 12. ili 13. mjestu dobar rezultat s obzirom na okolnosti.

“Rezultati nisu onakvi kakve želimo. Ali osmo mjesto u Bakuu nam je podiglo moral.”

“U ovakvom stanju stvari, dospjeti u drugu kvalifikacijsku rundu je dobar osjećaj. Za svakog vozača koji prolazi slično, to je zadovoljavajuće.”

“Smatram da sam napravio dobar napredak kroz zimu te da sam bolje ovladao bolidom u odnosu na prošlu sezonu,” kaže Stroll.

Momčad Williamsa neprekidno radi na ovogodišnjem bolidu donoseći nove promjene. Prije ljetne stanke su predstavili nova krila kako bi riješili problem sa stabilnošću. Stroll priznaje kako mu je zbog promjenjivih rezultata teško ocijeniti formu momčadi. No, nada se kako u ostatku sezone ipak može do još bodova.

“Puno puta su nam porasle nade nakon dobrog vikenda. I mnogo puta nam je vikend nakon toga bio čista suprotnost.

“Primjerice, Austrija. Ušao sam u drugu kvalifikacijsku rundu te smo bili ispred nekih konkurenata koji su obično brži. Potom smo došli na Silverstone gdje smo razočarali fanove nakon što nismo uspjeli pokrenuti bolid.”

Redovitost u rezultatima je sada najbolji cilj kojeg mogu zaželjeti. Jedino tada mogu znati idu li u pravom smjeru.

“Cilj nam je postati redovit u rezultatima sa sporednim ciljem završavanja na boljim pozicijama. Tada možemo zaključiti da idemo u pravome smjeru,” zaključio je Stroll.

Izvor: GP1.hr