sport

Lauda: I druge momčadi bi mogle otići

Neizvršni direktor Mercedesa, Niki Lauda, smatra da bi se nakon novih regulacija mogle povući i druge momčadi, s naglaskom na momčadi koje su trenutno vodeće. Za sada je jedino Ferrari ozbiljno zaprijetio s izlaskom iz Formule 1 nakon što je Liberty Media predstavila nove promjene za nadolazeće sezone.

Toto Wolff se prvi nije složio s idejom o budžetu od 150 milijuna dolara po sezoni kojeg bi momčadi imale na raspolaganju zbog čega je razmišljao o budućnosti u ovom sportu.

Iako će Mercedes sljedeće godine prvi puta sudjelovati u Formuli E, Wolff smatra da je Formula 1 jedina globalna platforma za promoviranje njihovog brenda.

Kako se promjene odnose i na jednostavnije i jeftinije motore da bi se privukli i drugi proizvođači poput Astona Martina i Porschea, Lauda vjeruje da će se zbog toga i druge vodeće momčadi htjeti povući.

“Top momčadi će definitivno s time imati ograničenja. Moguće je da će razmisliti o svom ostanku ako sve ovo otiđe u pogrešnom smjeru.”

Neizvršni direktor Mercedesa često ima kritike na nove promjene pa tako je i kritizirao uvođenje halo zaštite kao i izbacivanja djevojaka s grida koje su od ove sezone zamijenjene s djecom.

“Ne razumijem zašto nema više djevojaka, nisu bile gole. U Austriji čak nose duge tradicionalne suknje,” komentirao je Lauda.

Izvor: GP1.hr