sport

Lauda: Mercedesu neće nedostajati Rosberg

Mercedesov šef, Niki Lauda, očigledno je još uvijek ljut na Nijemca Nicu Rosberga, zbog šokantnog odlaska iz momčadi Mercedesa nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka. U razgovoru za Sports Bild, na pitanje hoće li Rosberg faliti Mercedesu, Lauda je odgovorio da neće faliti ni najmanje.

”Naravno da nam neće faliti. Više ga nema i to je to. Pronašli smo pravog vozača koji će ga zamijeniti. Sada smo okrenuti prema budućnosti i uopće ne žalimo za Rosbergom.”

”Nico ne bi uspio bez nas. Njegov uspjeh je kombinacija dobrog bolida, momčadi i njega samog. Bez Mercedesa nikad ne bi bio svjetski prvak,” izjavio je Lauda.

Lauda je isto tako dodao da se Rosberg poboljšao kao vozač zbog momčadi i bolida koji mu je pružila ta momčad. Kaže kako je Nico imao sve u svojim rukama, pravi bolid i potencijal za osvajanje naslova svjetskog prvaka.

Ironično, Rosberg je za razlog umirovljenja naveo isti kao i Lauda 1979., kada se Austrijanac povukao iz Formule 1 jer nije više htio samo voziti u krug.

Mercedes je u zamjenu za Rosberga sklopio ugovor s Williamsom te potpisao jednogodišnji ugovor s Finskim vozačem, Valtterijem Bottasom.

”Pronaći zamjenu za Nicu nije bilo lako. Ali odabrali smo Valtterija zbog kombinacije brzine i iskustva. Vjerujem da je Bottas jednako dobar kao Nico, ako ne i bolji. Sada ima priliku voziti najbolji bolid u F1. To vozaču uvijek podigne razinu samopuzdanja,” rekao je Niki.

Izvor: GP1.hr