sport

Leclerc: Cilj je osvajanje naslova sljedeće godine

Charles Leclerc smatra da je vozački naslov sljedeće godine dostižan cilj, ali pod uvjetom da Ferrari zadrži trenutnu razinu performansi.

Leclerc će iduće godine postati drugi najmlađi vozač momčadi iz Maranella. Unatoč relativnom neiskustvu u F1, monegaški vozač visoko je postavio ciljeve za sljedeću godinu. Po njegovom mišljenju, SF71H je sposoban za osvajanje naslova, te je uvjeren da će i on sam biti u mogućnosti boriti se za naslov ako mu momčad osigura bolid sličnih performansi.

“Teško je govoriti o ciljevima, no želim odraditi najbolji mogući posao s bolidom koji će mi biti dostupan,” rekao je Leclerc.

“Smatram da ove godine imaju pobjednički bolid, a ako će sljedeće godine biti slično, cilj će biti osvajanje naslova.”

“Morat ću se značajno poboljšati kao vozač i ostvarivati najbolje moguće rezultate.”

Upitan je može li konkurirati novom momčadskom kolegi na isti način kao što je to činio Lewis Hamilton u svojoj debitantskoj sezoni.

“Mislim da je veliko pitanje kod većine ljudi moja spremnost za ovu ulogu. Ne mogu odgovoriti na to pitanje, no Lewis je već prve godine bio u vrhu.”

“Jasno, iskustvo je dodatni plus, no smatram da ako si dovoljno dobar, nije bitno za koju momčad voziš.”

Osim toga, vjeruje da nema luksuz “godine za učenje” u Ferrariju.

“Nisam doveden u Ferrari kako bih učio. Mislim da smo ove godine imali dobru sezonu, a već sljedeće moram voziti u skladu s veličinom momčadi,” zaključuje Leclerc.

Izvor: GP1.hr