sport

Leclerc: Naučio sam dvostruko više u borbi s Alonsom

Sauberov vozač, Charles Leclerc, vjeruje da je naučio dvostruko više jer se na utrci u Španjolskoj borio protiv dvostrukog svjetskog prvaka, Fernanda Alonsa.

Leclerc je uspio proći Alonsa u prvom krugu kad se Romain Grosjean izokrenuo u trećem zavoju, a Španjolac je otišao preširoko u zavoj.

“Bilo je super boriti se s Alonsom. u Bakuu smo se borili s različitim strategijama, ali ovdje u Španjolskoj smo imali istu strategiju. Čast mi je boriti se s tako velikim imenom u Formulu 1. Naučio sam dvostruko više iz toga nego od borbi s ostalim vozačima.”

“Iskreno, kada imam kacigu, ne mislim da se natječem s Alonsom odnosno svi vozači su mi isti, pokušavam ih zadržati iza sebe,” rekao je monegaški vozač.

Za njega je staza u Barceloni teška za pretjecanje, a problem s prednjom lijevom gumom mu je taj zadatak još više otežao.

“Na kraju bilo je teško zadržati Alonsa iza sebe. Prednja lijeva guma je bila gotova, već se dosta istrošila.”

Leclerc tvrdi kako mu je ova utrka bila najveće iznenađenje, jer je drugi puta za redom uspio ući u Q2 i ponovno je osvojio bod za svoju momčad. S druge strane, njegova momčad se bojala da će biti u prevelikom zaostatku što ne bi pogodovalo aerodinamici bolida, ali Francuz misli da će se to ipak dogoditi u Monaku za dva tjedna.

Dobra utrka u Španjolskoj nije mu povećala očekivanja za buduće utrke, nego je rekao da ga je to zbunilo jer ne zna što očekivati.

“Sada sam zbunjen! Iskoristili smo prilike na utrci, imali smo nekih problema ali ne mislim da smo i inače daleko od bodova. Očekivao sam da ćemo se mučiti, ali se nadam da smo u krivu u predviđanjima za Monako,” dodao je Leclerc.

Sauberov šef, Frederic Vasseur, složio se da je deseto mjesto iznenađenje i za njega.

“Impresivno je što smo uspjeli ući u Q2 jer nam ova staza nije najdraža pa sam mislio da ćemo se mučiti. Kvalifikacije su prošle dobro i utrka isto, samo moramo biti konstantni na stazi. Previše je bilo uspona i padova.”

“Za momčad su ohrabrujući ovi bodovi, nismo to uopće očekivali,” rekao je Sauberov šef.

Izvor: GP1.hr