sport

Leclerc: Učim na svojim pogreškama

Mladi vozač Saubera, Charles Leclerc, kaže kako mu ovaj niz dobrih rezultata ne podiže samopouzdanje zato što pokušava pronaći greške na kojima bi naučio i poboljšao svoj performans.

Leclerc je uspio prijeći u drugu rundu kvalifikacija zadnja četiri trkaća vikenda i u tri utrke osvojio je bodove za svoju momčad.

Usporedno s njim, njegov momčadski kolega, Marcus Ericsson kojemu je ovo već peta godina u Formuli 1, nije još ni jednom uspio u proći Q2 i zadnji puta je osvojio bodove na VN Bahreina.

“Iznenađujuće, nisam baš toliko moje samopouzdanje visoko. Da, to jesu dobri rezultati ali nakon svake utrke pokušavam naći i negativne stvari na kojima mogu poraditi da budem bolji.”

“Za sada nam ide dobro ali nisam onaj koji se stalno osjeća samopouzdano. Konstantno pokušavam napredovati i mislim da je to isto moja snaga,” istaknuo je Leclerc.

Unatoč tome, poprilično je zadovoljan svojom vožnjom na prošloj utrci u Kanadi gdje se kvalificirao kao 13., a utrku je završio na 10. mjestu. Tijekom utrke borio se s problemom kočnica koje je Sauber morao popraviti nakon nesreće u Monaku gdje su mu otkazali diskovi.

Leclerc je rekao kako ne može pronaći negativne stvari u vezi svoje vožnje u Kanadi te da je Sauber napravio sve da maksimiziraju svoj performans.

“Kao momčad, imamo mjesta za napredak jer kočnice još nisu kako trebaju biti, a moje kvalifikacijsko mjesto je moglo biti i 11. jer su me od tog mjesta dijelile samo šest stotinke.”

Sauberov vozač ipak ne gleda samo negativnosti nego je i sretan zbog svojih rezultata ali je i rezerviran jer sljedeće utrke će biti teške za momčad.

“Sljedeće četiri ili pet utrke morat ćemo biti pažljiviji ali trenutno sam sretan postignutim rezultatom. Iskoristili smo svaku priliku za osvajanje bodova i na to smo jako ponosni.”

“Na sljedećim utrkama trebat će nam downforce kojeg nam sada nedostaje. Nadam se da ćemo to uspjeti ispraviti ali za sada nam je to veliki minus,” komentirao je Leclerc.

Izvor: GP1.hr