sport

Lotus u kontaktu s Mercedesom?

Romain Grosjean, Lotus media

Lotus bi mogao prekinuti suradnju s Renaultom zbog katastrofalne sezone te se prebaciti na Mercedesove motore. Momčad iz Enstonea prošle i pretprošle godine bila je četvrta u poretku konstruktora a ove godine uvelike se muči s E22 koji ima problematičnu Renaultovu pogonsku jedinicu. Francuski proizvođač, čiji su problemi s glavnim partnerom Red Bullom dobro poznati, priznao je veći dio krivice, prvenstveno za mnoge od problema s pouzdanošću. Međutim, Francuz Romain Grosjean ne krivi isključivo Renault za tešku sezonu svoje momčadi.

“Nije samo do motora iako u usporedbi s Mercedesom dosta kasnimo”, rekao je Romain za Auto Motor und Sport. “Problem je vjerojatno više aerodinamičke prirode. U drugom dijelu zavoja iznenada gubimo grip. U sporim zavojima izgubim dva ili tri puta više vremena od onog kojeg dobijem u brzim zavojima.”

I Lotusov Alan Permane priznaje problem:

“Našem bolidu ne sviđaju se ‘stani-kreni’ staze.”

Zbog toga je E22 izgledao mnogo konkurentnije u Barceloni a Lotus se raduje brzim zavojima Silverstonea ovog vikenda.

“Naš bolid je brz ali samo u određenim uvjetima”, rekao je vlasnik momčadi Gerard Lopez.

Zbog svega toga Lotus je u poretku konstruktora pao s četvrtog na osmo mjesto, četiri boda iza Red Bullovog drugog tima Toro Rosso.

“Barem imaju isti Renaultov motor”, rekao je dopisnik Michael Schmidt. “Ali možda ne zadugo. Lotus je navodno imao kontakt s Mercedesom.”

Osim tvorničke momčadi, Mercedes motorima opskrbljuje još tri momčadi ali dugogodišnji partner i kupac McLaren prebacuje se na Hondu za 2015.

Izvor: GP1.hr