sport

Lowe: Monako bi mogao imati novi rekord kruga

Velika nagrada Monaka mogla bi dobiti novi rekord kruga ovoga vikenda ponajviše zbog nove Pirellijeve komponente gume – ultrasofta. Tvrdnja je to Mercedesovog tehničkog direktora, Paddyja Lowea.

Red Bullov Daniel Ricciardo prošle je godine postavio rekord kruga koji je iznosio jednu minutu i 18.063 sekundi. No, ove godine su bolidi još brži.

Lowe kaže kako će performanse nove komponente, koja će debitirati u četvrtak, biti naročito zanimljive.

“Veselimo se vidjeti koliko će poboljšanje to donijeti, možda čak i novi rekord kruga. Trebalo bi biti tijesne borbe između nas, Ferrarija i Red Bulla pa trebamo savršen vikend kako bi završili na vrhu,” rekao je Lowe.

Iako je ultra mekana guma određena za kvalifikacije, vidjeli smo do sada da se najmekše komponente trkaćeg vikenda koriste i nedjeljom.

“Veliki broj odabranih guma ove komponente pokazuje da je ovo ozbiljna trkaća guma, a ne samo specijalitet za kvalifikacije,” smatra Paul Hembrey, Pirellijev direktor za motosport.

Na prošloj utrci smo vidjeli sudar između dva Mercedesova vozača što je otvorilo vrata za pobjedu mladom Maxu Verstappenu. Međutim, Monako ne oprašta pogreške. Šef njemačke momčadi, Toto Wolff, kaže kako momčad mora odraditi sve sjajno.

“Još jednom smo vidjeli da su naši konkurenti napravili korak naprijed što nam donosi velike bitke. Red Bull je iz Barcelone izašao na vrhu nakon tijesne borbe s Ferrarijem. Jasno je da smo pod napadom s više strana. Ne možemo si dopustiti da nam ispadne lopta, moramo ostati ujedinjeni i dobro ‘nagaziti’ ovaj vikend,” rekao je Wolff.

Izvor: GP1.hr