sport

Magnussen: Jedva čekam Alonsov odlazak iz F1

Nakon kvalifikacija za VN Italije u Monzi Kevin Magnussen je izjavio kako jedva čeka kraj sezone i odlazak Fernanda Alonsa iz F1. Razlog tome je bio još jedan njihov okršaj na stazi tijekom kvalifikacija kada su jedan drugom zasmetali tijekom brzog kruga. Magnussen i Alonso krivicu prebacuju jedan na drugog.

“Bio sam na početku brzog kruga u grupi od šest ili osam bolida. Fernando je vozio sporo kroz Ascari, pomislio sam da zagrijava kočnice i gume, pa sam ga prestigao prije početka brzog kruga.”

“U prilasku prvom zavoju je očito ulovio dobru zavjetrinu te me počeo pretJEcati i usred šikane gurati sa staze. Umislio je da je poput Boga pa da mu se moram skloniti i time uništiti svoj brzi krug, ali nije mu prošlo. Radije bi se objesio nego ga tako lako propustio,” ljutit je bio Magnussen.

Alonso je preko radija optužio Magnussena da se on želi utrkivati.Novinari su još upitali Kevina je li razgovarao s Fernandom, na što je on dao zanimljiv odgovor.

“Prišli smo jedan drugom te mi se počeo smijati u facu. To je bilo vrlo bezobrazno od njega i bez trunke poštovanja prema meni kao kolegi vozaču. Jedva čekam njegov odlazak iz Formule 1,” odgovorio je Magnussen.

Fernando Alonso je također imao što reći novinarima o toj situaciji.

“Njegov (Magnussenov) potez nije bio baš pametan. Prije brzog kruga se ubacio u razmak koji sam napravio između sebe i bolida ispred te smo u isto vrijeme prišli prvom zavoju. Zato smo i zasmetali jedan drugome te je on ostao bez plasmana u završni krug kvalifikacija.”

“Na mene to nije utjecalo jer svakako nisam imao brzinu za prvih deset, ali što se njega tiče napravio je glup potez kojim je naštetio sam sebi,” rekao je Alonso.

Magnussen starta kao jedanaesti, a Alonso dva mjesta iza njega kao trinaesti, pa će biti zanimljivo vidjeti mogući novi okršaj njih dvojice tijekom utrke.

Izvor: GP1.hr