sport

Magnussen nakon rujna slobodan tražiti drugu momčad?

Šanse Kevina Magnussena za ostanak u Renaultu drastično će biti smanjenje nakon kraja rujna, tvrde danske novine BT.

BT navodi da Danac u svom ugovoru ima opciju koja mu omogućuje da potraži drugu momčad ako njegov ugovor nije produžen do 30. rujna. Posljednja utrka prije tog datuma je VN Singapura i već bi u Marina Bayu mogli znati Magnussenovu sudbinu.

“Ako se opcija ne aktivira, Kevin Magnussen je slobodan pregovarati s drugima,” stoji u članku BT-a.

Jens Hansen, komentator Formule 1 za dansku televiziju TV3, tvrdi da su vozači tek treći na listi prioriteta francuske momčadi.

“Prvenstveno, Renault mora preuzeti kontrolu nad svojom organizacijom. Imaju problema s pronalaskom novih ljudi u tvornici u Engleskoj i, kao drugo, moraju pripremiti bolid za iduću godine jer ako ne bude dobar, onda nema ni veze tko ga vozi,” kaže Hansen.

U isto vrijeme, Hansen tvrdi, Magnussen je propustio nekoliko dobrih prilika da uvjeri Renault da bi mu trebali ponuditi ugovor za 2017.

“Ne sumnjam da bi već dobio novi ugovor da je donio još dvije ili tri utrke poput one u Sočiju,” zaključio je Hansen.

Iako su ove tvrdnje danskih medija tek nagađanja, postoji velika vjerojatnost da su istinite. I sam Magnussen je najavio da će do VN Singapura znati da li ostaje ili ne, što je za pretpostaviti da takva opcija postoji u njegovom ugovoru. Podsjetimo, jedan od glavnih konkurenata za mjesto u Renaultu je njihov rezervni vozač i sadašnji vozač Manora, Esteban Ocon.

Izvor: GP1.hr