sport

Magnussen: Skoro sam izletio kao i Grosjean

Vozač Haasa, Kevin Magnussen, prokomentirao je svoj nastup na slobodnim treninzima za VN Velike Britanije. Izjavio je kako je imao velikih problema s prilagodbom DRS-a u prvome zavoju te je jedva spasio bolid da ne udari u barijere.

“Prekasno sam aktivirao DRS i umalo završio kao Romain. Nismo ga u mogućnosti aktivirati na tom mjestu. Red Bullu je uspjelo, što mislim da je nevjerojatno jer mi nismo ni blizu da izvedemo tako nešto,” izjavio je Magnussen.

Ove godine je dopuštena treća DRS zona na startno – ciljnoj ravnini. Nakon što vozači aktiviraju funkciju na bolidu, voze s otvorenim krilcem kroz zavoje Abbey i Farm do trenutka kada moraju snažno zakočiti prije trećeg zavoja. Zbog kratke ravnine i velike brzine ulaska u prvi zavoj, vozači poput Grosjeana i Magnussena su doživjeli neprilike.

Danac objašnjava kako ne mogu svi savladati prvih nekoliko zavoja s DRS-om zbog razlika u performansama bolida.

“Čak bi bilo i moguće koristiti DRS kroz drugi zavoj bez goriva u bolidu. No, nisam siguran koliko bi brzo išli jer većinu energije iskoristimo kako bi gume bolje prianjale uz tlo.”

“Ako imate dobru stabilnost poput Red Bulla, solidno se držite kroz taj dio. Ne treba im dodatna snaga u gumama. Da bismo se ujednačili s njima, trebamo puno raditi,” objasnio je Magnussen.

Grosjean je potvrdio riječi momčadskog kolege izjavivši kako je prolazak kroz prvi zavoj s DRS-om neizvediv za njih.

“Nisam doživio velik udarac. No, prednja guma se odbila natrag i uništila dio šasije. Poslije toga je bilo lakše popraviti slomljene dijelove nego podesiti aero – strukturu.”

“Treći trening će biti prilično važan za nas te ćemo dati sve od sebe.”

“Bit će teško ako po ulasku u kvalifikacije zaključimo kako je staza previše topla. Nadam se da smo ipak dovoljno toga naučili iz Kevinovog slučaja te možemo primijeniti neke stvari na ostatak vikenda,” zaključio je Grosjean.

Izvor: GP1.hr