sport

Magnussen usporedio prigovore Alonsa s Neymarom

Kevin Magnussen usporedio je prigovore Fernanda Alonsa sa simuliranjem prekršaja nogometne zvijezde Neymara.

Haasov vozač Magnussen već je nekoliko puta bio na meti Alonsovih kritika, a posljednja se dogodila na VN Velike Britanije kada je Španjolac bio ljut zbog Dančeve vožnje tijekom vikenda.

Upozorio je Magnussena na „vrlo opasnu vožnju“ nakon što ga je izbacio sa staze na prvom slobodnom treningu te u poruci momčadi izjavio: „To što radi Magnussen, to nikad nisam doživio.“

Upitan uoči VN Njemačke, ima li Alonso nešto osobno protiv njega, Magnussen je inzistirao da ne zna o čemu se radi te da nije bilo posebnih problema oko izletavanja Alonsa sa staze.

Dodao je i zanimljivu usporedbu i to s Neymarom, koji je na proteklom svjetskom nogometnom prvenstvu bio kritiziran zbog učestalog simuliranja prekršaja.

„On [Alonso] se često žali na radiju. No, to vidimo i u drugim sportovima. I veliki sportaši, poput Neymara i sličnih, oni znaju nekad pretjerivati“, izjavio je Danac.

Alonso se požalio sucima i pozvao da interveniraju i kazne Magnussena tijekom utrke, no budući da je prošao bez kazne tijekom prvog slobodnog treninga, Haasov vozač je prošao bez sankcija i tijekom drugog incidenta u utrci.

„S obzirom na to da suci ni direktor utrke nisu reagirali, mislim da nemam potrebe komentirati incidente.“

„Jasno je da Fernando radi svoj posao, on je jedan od najboljih vozača današnjice i odličan je u svim područjima. On to radi već duže vrijeme, zna koji gumb mora pritisnuti, pa je to i pokušao.“

„Zasigurno je da daje sve od sebe, a zadnjih dva tjedna jednostavno mu nije išlo.“ dodao je Magnussenov šef momčadi, Gunther Steiner.

Magnussenova utrka na VN Velike Britanije je, podsjetimo se, zahvaljujući sudaru u prvom krugu s momčadskim kolegom Grosjeanom, bila uništena.

Upitan koga krivi za sudar, Magnussen je izjavio:

„Ne želim se igrati traženja krivca, mislim da nema potrebe za time. To je sada iza nas i situacija je poprilično jasna. Imamo dobar bolid i ne želimo nepotrebno rasipati bodove. Nadamo se da se ovakvi incidenti neće ponavljati u budućnosti.“

„Mi smo vrlo otvorena i bliska momčad. Zbog toga smo to stavili iza nas vrlo brzo. Naravno da nitko nije sretan zbog toga što se dogodilo, no što je tu je.“

„Unatoč svemu, uspio sam uhvatiti par bodova [deveto mjesto], no mogli smo ostvariti mnogo više. Trebamo redovito osvajati bodove s oba bolida,“ zaključio je Magnussen.

Izvor: GP1.hr