sport

Maldonado želi drugu šansu u Formuli 1

Nedostatak novca Maldonadovog glavnog sponzora, venezuelanske naftne kompanije PDVSA, značio je otpadanje iz Renaultove momčadi za 2017. pa je na njegovo mjesto uskočio Kevin Magnussen. Bivši Williamsov i Lotusov vozač nije imao najbolju reputaciju dok je svoju plaću zarađivao na stazama Formule 1; često je bio kritiziran zbog svojih incidenata i sudara, iako valja imati na umu da je dvije trećine njegovih odustajanja u utrkama tijekom posljednje dvije godine bilo uzrokovano kvarovima Lotusovog bolida. Isto tako, Pastor je imao velikih problema s praćenjem tempa svog tadašnjeg momčadskog kolege Romaina Grosjeana u godinama koje su proveli kao momčadski kolege.

Postoje priče da 31-godišnji Pastor pregovara s nekoliko momčadi za 2017., a i on sam vjeruje da ima šansu jer nekoliko vozača ostaje bez ugovora ove sezone.

“Stvarno želim svoju drugu priliku jer i dalje smatram da imamo puno toga za napraviti u Formuli 1”, rekao je Maldonado za Autosport. “Moj plan je povratak u Formulu 1. Nije bilo toliko loše ostati izvan sporta jednu godinu, to mi je dalo vremena za razmišljanje. Započeli smo razgovore s momčadima i pokušavamo pregovarati za sljedeću godinu. Nisam početnik koji treba ponovno krenuti od nule. Nakon pet godina u Formuli 1, osjećam da mogu napraviti vrlo dobar posao.”

Maldonado tvrdi da nikada nije imao bolid s kojim bi mogao pokazati svoj talent.

“Nikada nisam imao bolid s kojim bih mogao pokazati svoj talent. Kada sam bio u Williamsu, pobijedili smo i 2012. je bila dobra sezona. Ali ostale dvije sezone nisu bile tako dobre. I u Lotusu je uglavnom bilo isto – nikada nisam imao šansu biti na dobrom nivou. Želio bih dobar bolid, možda ne najbolji, ali bolid koji mi dozvoljava pokazati svoj potencijal i s kojim redovito mogu osvajati bodove”, rekao je Pastor.

Izvor: GP1.hr