sport

Marchionne: Kimi ovisi o svojim performansama

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, upozorio je Kimija Raikkonena da se mora poboljšati ukoliko želi ostati u Scuderiji i iduće godine.

Iako je Raikkonen podigao razinu svoje igre u odnosu na prošlu godinu, Marchionne kaže kako još uvijek očekuje više od svjetskog prvaka iz 2007.

“Sve je na njemu, Kimijevo vrijeme u Ferrariju ovisi o njegovim performansama. Mora pokazati da zaslužuje ostati ovdje. U protivnom, mislim da niti on sam neće htjeti nastaviti s nama. Doći će vrijeme kada ću i ja otići,” rekao je Marchionne.

U Maranellu još uvijek čekaju na pobjedu ove sezone. Sebastianu Vettelu i Kimiju Raikkonenu za sad su najbolja ostvarenja druga mjesta.

64-godišnji Marchionne vjeruje kako je jedna osnovna razlika između Ferrarija i Mercedesa, a to je što u Brackleyju nisu previše mijenjali dizajn bolida.

“Njihova tajna je stabilnost bolida. Ferrarijev SF16-H je nov u usporedbi s 2015. Iako dizajn izgleda odlično, kada smo došli na stazu, bilo je rezultata koji nisu bili prema našim očekivanjima. Pokušavamo napredovati tako da shvaćamo što moramo popraviti. Ovo je zahtjevan bolid,” zaključio je Talijan.

Izvor: GP1.hr