sport

Marchionne: Ne smijemo više gubiti vrijeme

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, smatra kako će Ferrari ostati u borbi na vrhu, ali priznaje kako je njegova momčad imala razočaravajuću prvu polovicu sezone.

Mediji u Italiji, ali i izvan nje, tvrde kako je Ferrari upao u krizu te da u Maranellu nisu uspjeli ostvariti ciljeve koje je odredio Marchione, a sada iz momčadi odlazi i tehnički šef, James Allison.

Na to upražnjeno mjesto dolazi Mattia Binotto, a izgleda kako je predsjednik sretan s tom odlukom.

“Odlučili smo razvijati bolid za 2016. i 2017. s ekspertima iz naše momčadi jer imamo fenomenalne talente. Za nas je važno iskoristiti naše znanje i to je ono što radimo. Kada bih rekao da moramo tražiti okolo tehničku inteligenciju, to bi bilo pretjerano. Lagao bih kada bi rekao da nisam zadovoljan. Nadamo se da će drugi dio sezone biti bolji,” rekao je Marchione za Tuttosport.

Iako njegove izjave zvuče kao nekakav ultimatum Mauriziju Arrivabeneu, Marchionne tvrdi kako će nastaviti podržavati šefa momčadi.

“Uzeli smo Arrivabenea jer poznaje Formulu 1. Trebamo momčadskog šefa poput njega, šefa koji će raditi s ljudima i voditi momčad,” prenosi Marchionneve riječi Corriere della Sera.

Marchionne se osvrnuo i na vozačku postavu.

“Sebastian je prvak i ispravno smo pretpostavili kako će Kimi reagirati na novi ugovor za iduću sezonu. Želim da ovu sezonu završimo časno, pristojno, s činjenicom da smo dali sve od sebe na svakoj utrci. No, ne smijemo više gubiti vrijeme,” dodao je Marchionne.

Izvor: GP1.hr