sport

Marko rekao Vettelu da se mora poboljšati

Sebastian Vettel, Red Bull media

Red Bullov savjetnik Helmut Marko uoči VN Austrije otkrio je da je ranije ove sezone rekao aktualnom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu da se mora poboljšati. Marko je izrazio svoju zabrinutost ubrzo nakon VN Kine kada je Nijemcu rekao da prestane kritizirati nove tehničke propise te da se umjesto toga fokusira na prilagođavanje svog vozačkog stila kako bi im odgovarao.

“Rekao sam mu: ’50 inženjera radi na ovom motoru i oni to ne mogu riješiti. Ti si vrhunski vozač, sve je na tebi. Moraš to učiniti’. Mora se poboljšati. Žalio se kako ima loš bolid. Njegov najveći problem bila je destabilizacija zadnjeg kraja prilikom mijenjanja brzina u niže a on nije mogao razumjeti da mi to nismo mogli riješiti. Sa svim tim problemima on možda nije bio odan kao što je trebao biti ali to se promijenilo. Već u Španjolskoj vidjeli smo njegov drugačiji pristup.”

Prema riječima Helmuta Marka, Vettela je također iznenadila brzina novog momčadskog kolege Daniela Ricciarda koji trenutno ima 19 bodova prednost nakon 7 utrka.

“Vettel je bio malo iznenađen Ricciardom, kao i mi svi. Ne zaboravite da nismo testirali. Imali smo nekoliko izlazaka – jedan ili dva kruga ako je dan bio dobar ali nitko nije mogao vidjeti njegov potencijal”, zaključio je Marko.

Izvor: GP1.hr