sport

Massa zadovoljan osvojenim bodovima

Felipe Massa, Williams media

Felipe Massa zadovoljan je bodovima koje je Williams osvojio unatoč tome što nije bio na postolju na VN Austrije. Brazilac je vodio u prvom stintu utrke ali je u boks išao poslije Mercedesovih vozača pa je izgubio pozicije od Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona ali i od momčadskog kolege Valtterija Bottasa. Massa vjeruje da je i malo nesreće pridonijelo njegovom četvrtom mjestu.

“Nisam imao sreće kada sam se vratio na stazu, bio sam iza jednog Mercedesa a drugi mi je prišao na toplim gumama. Vrijeme sam izgubio vozeći sporo u boks a to je bilo dovoljno da izgubim poziciju. Ipak sam sretan s rezultatom i onim što sam danas napravio. Naravno da je šteta što nisam bio na postolju ali ovo je odličan rezultat za momčad. To je dosta bodova i nadam se da ovo može biti novi početak za ekipu.”

Claire Williams priznala je da je nije iznenadila Mercedesova pobjeda u utrci. Nakon starta dva Williamsova bolida uspjela su zadržati prve dvije pozicije u prvom dijelu utrke ali nakon odlazaka u boks izgubili su pozicije od Mercedesovih vozača koji su tako još jednom odnijeli dvostruku pobjedu.

“Svi smo znali da će Mercedes pobijediti tako da je treće i četvrto mjesto odlično”, rekla je zamjenica šefa Williamsa za Sky Sports. “Valtteri je napravio odličan posao i oduševljena sam. Felipeov prvi ulazak u boks bio je nešto sporiji ali takve stvari se događaju. Nisam razočarana.”

Claire je dodala da ovaj rezultat momčadi daje velik poticaj uoči domaće utrke na Silverstoneu.

“Imamo Mercedesovu pogonsku jedinicu tako da bi na stazi kao što je Silverstone bolid trebao biti dobar. Tamo možemo ostvariti još jedan dobar rezultat.”

Izvor: GP1.hr