sport

Max Verstappen pridružio se Red Bullovom juniorskom programu

Max Verstappen, Red Bull Junior Team

16-godišnji vozač Formule 3 Max Verstappen pridružio se Red Bullovom juniorskom programu. Sin Josa Verstappena bio je prisutan na VN Njemačke a vjeruje se da su tamo održani razgovori s predstavnicima Mercedesa i Red Bulla.

“Sretni smo što možemo objaviti da je Max Verstappen prihvatio ponudu o pridruživanju Red Bullovom juniorskom timu”, stoji u izvješću.

Mladi Nizozemac ove je godine debitirao u jednosjedima, ostvario je sedam pobjeda te je trenutno drugi u poretku vozača u Formuli 3, iza Lotusovog juniora Estebana Ocona. Max se tako pridružio vozačima Formule Renault 3.5 Carlosu Sainzu mlađem i Pierreu Gaslyu te vozaču GP3 serije Alexu Lynnu, koji su također Red Bullovi juniori.

Osim Maxa, prema Formuli 1 ide još jedan vozač poznatog prezimena. 18-godišnji Pietro Fittipaldi unuk je dvostrukog svjetskog prvaka, Brazilca Emersona Fittipaldija. Pietro je nedavno iz SAD-a došao u Europu gdje će se natjecati u jednosjedima.

“Mislim da bi za dvije ili tri godine Pietro trebao stići do Formule 1”, rekao je 67-godišnji Emerson, čiji su se brat Wilson i nećak Christian također natjecali u Formuli 1. “Vrlo je teško ali on ima dobru podršku i vrlo je posvećen onome što radi. Dobar je ove godine u britanskoj Formuli Renault a osim toga bio je vrlo dobar i u NASCAR-u.”

Pietro je član meksičkog vozačkog programa pod pokroviteljstvom Telmexa koji je već pomogao u F1 karijerama Sergija Pereza i Estebana Gutierreza.

“Pietro je u vrlo dobrom programu, istom onom u kojem su Perez i Gutierrez. Taj program je dobro osmišljen te će mu pomoći da dođe do Formule 1. On radi sve ono što je potrebno kako bi ostvario ovaj veliki cilj”, potvrdio je Fittipaldi.

Izvor: GP1.hr