sport

McLaren razmišlja o agresivom set-upu za Rusiju

U namjeri da poboljšaju svoju brzinu na pravcima staze u Sochiju, McLaren će najvjerojatnije podesiti set-up bolida da bude sličan onome u Monzi.

Nakon neuspješne trogodišnje suradnje s Hondom, McLaren ove godine vozi na pogonu francuskog proizvođača motora Renaulta. McLarenu je to treći proizvođač motora od početka V6 ere, nakon što su 2014. surađivali s McLarenom.

Već je poznato da je McLaren pogriješio pri određivanju brzina, tako da su staze s dugim pravcima još bolnije za McLaren, no oni ipak smatraju da kroz aerodinamičke preinake mogu poboljšati svoju brzinu. McLaren je zadovoljan sa svojim set-upom s Monze i planiraju ga ponovno koristiti u Rusiji.

“U Monzi smo se poboljšali jer smo smanjili otpor zraka. Nadam se da će Rusija biti prilika da ponovno koristimo taj set-up,” rekao je Fernando Alonso.

Sportski direktor McLarena Gil de Ferran je izjavio da konačna odluka za Rusiju nije donesena, ali je i dodao kako uspjeh set-upa s Monze ohrabrujuć.

“Očito, neću ući u detalje. Uvijek pokušavamo napraviti najbolji mogući posao,” izjavio je de Ferran.

“Uvijek pokušavamo donijeti malo aerodinamičkih poboljšanja, ali istražujemo i druge opcije.”

“Kao što je rekao Fernando, u Monzi smo uzeli potpuno drugačiji smjer i uspjelo je. Možda to ponovimo i u Rusiji.”

“Radimo bez prestanka na bolidu za sljedeću sezonu, no također pokušavamo napraviti neke sitnice koje će donositi prednost ove godine i pomoći nam u borbi za bodove i bolju poziciju u prvenstvu,” dodao je de Ferran.

Izvor: GP1.hr