sport

McLaren se fokusira na pouzdanost i vraćanju u bodove

McLaren Honda prije VN Austrije koncentrirat će se na poboljšanje pouzdanosti i na vraćanje bodovima, tvrdi trkaći direktor momčadi, Eric Boullier.

McLaren se još uvijek dosta muči s pogonskom jedinicom i šasijom, ali usprkos tome uspjeli su ući u treću kvalifikacijsku rundu u Španjolskoj, Monaku i Kanadi.

Međutim, Jenson Button i Fernando Alonso ostali su bez bodova u Montrealu i Bakuu.

“Nakon što smo se vratili s prošle dvije utrke bez bodova, naš primarni cilj je vratiti se u bodove. U Kanadi je Fernando završio 11., a Jenson je to ostvario u Azerbajdžanu. Nijedna od tih staza nije odgovarala karakteristikama našeg bolida pa se boljem nadamo u Austriji,” rekao je Boullier i nastavio.

“Moramo se pozabaviti i problemima s pouzdanosti koji su pogodili barem jedan naš bolid u posljednje dvije utrke. Naporno radimo otkad smo se vratili u Woking kako bi riješili problem i spriječili ponovnu pojavu istog.”

Fernando Alonso se također nada da će biti puno konkurentniji na Spielbergu.

“Staza je puno kraća od Bakua, ali i dalje je teška jer si ne možete priuštiti niti jednu grešku. Ona ‘stišće’ poredak puno bliže i tek je nekoliko desetinki između redova. Da bi ste bili brzi morate imati učinkovitu aerodinamiku, a to imamo. Iz tog razloga vjerujem da možemo biti kompetitivniji. Nadam se da ću imati dužu utrku nego prošle godine,” rekao je Španjolac koji je VN Austrije 2015. godine završio na bolidu Kimija Raikkonena.

McLaren je trenutno sedma momčad u konstruktorskom poretku s 24 boda.

Izvor: GP1.hr