sport

McLaren zasad jedina momčad s Hondinim motorima u 2017.

Honda je Međunarodnu automobilističku federaciju obavijestila da je McLaren jedina F1 momčad s kojom imaju sklopljen dogovor o isporuci pogonskih jedinica.

Sukladno novom pravilniku, proizvođači pogonskih sustava su FIA-i do nedjelje morali poslati dopis s informacijama o ugovorima koje imaju s momčadima Formule 1. U slučaju da neka momčad ostane bez osiguranih motora za sljedeću sezonu, u cijelu priču uskače FIA koja ima zadatak pronaći rješenje. Ako se to ne dogoditi do 1. lipnja, uslijedit će glasovanje kojim će se utvrditi o kojem se proizvođaču radi.

Hondin šef Yusuke Hasegawa je potvrdio kako njegov tim trenutno nije u mogućnosti snabdijevati drugu momčad uz McLaren, ali da bi se tako nešto moglo dogoditi u budućnosti. Iako Japanci mogu pregovarati s drugim ekipama, vjeruje se da njihov partner iz Wokinga ima pravo veta u slučaju da Hondin dogovor s drugom momčadi nije u McLarenovom interesu.

Svoje su planove nedavno potvrdila još dva proizvođača pogonskih jedinica. Čelnici Renaulta su izjavili kako su zadovoljni suradnjom s Red Bullom i da su voljni produljiti ugovor s četverostrukim svjetskim prvacima. S druge strane, Mercedes je FIA-u obavijestio o potpisanim ugovorima za 2017. sa svojim trenutnim partnerima – Williamsom, Force Indijom i Manorom.

U tom slučaju jedina dilema postoji kod Scuderije Toro Rosso, kojoj kao realne opcije ostaju Ferrari i Renault.

Izvor: GP1.hr