sport

Mercedes i Ferrari s istim odabirom guma u Maleziji

pirelli-motorsport-malaysia

Ekskluzivni dobavljač guma za Formulu 1, Pirelli, otkrio je izbor guma pojedinih vozača za nadolazeću VN Malezije. Mercedes i Ferrari odabrali su isti broj setova za utrku, ali su momčadi odlučile razdvojiti strategije između svojih vozača.

Pirelli je za utrku na Sepangu odabrao tvrde, srednje tvrde i mekane gume, a većina momčadi je kao i do sada preferirala najmekšu dostupnu komponentu.

Mercedesov dvojac odabrao je isti broj setova softa, ali njihovi odabiri se razlikuju u broju setova ostalih mješavina. Vodeći čovjek prvenstva, Nico Rosberg, tako na raspolaganju ima jedan set više srednje tvrdih guma, dok se Lewis Hamilton odlučio set harda više.

Ferrari se odlučio za istu taktiku pa Sebastian Vettel ima isti odabir guma kao i Rosberg, dok Kimi Raikkonen ima identičan odabir kao i Hamilton.

Red Bull se odlučio za nešto ‘tvrđi’ odabir od svojih rivala. Max Verstappen i Daniel Ricciardo odabrali su po tri seta tvrdih, četiri seta srednje tvrdih i šest setova mekanih guma.

Toro Rosso bio je najagresivniji u odabiru guma. Odabrali su tri seta harda, samo dva seta mediuma i osam setova softa.

Sveukupno gledajući, odabir guma za Maleziju pokazuje manje variranja u odnosu na odabir guma za Singapur. Međutim, ovdje je nekoliko momčadi odlučilo razdvajati strategije između svojih vozača. Uz Ferrari i Mercedes, na to su se odlučili i u Williamsu, Haasu, Renaultu i Manoru.

Momčadi su morale odabrati gume 14 tjedana prije utrke pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se gume ponašati na novoj asfaltnoj površini Sepanga.

Izvor: GP1.hr