sport

Mercedes riješio probleme s mjenjačem

Nico Rosberg, Mercedes media

U Mercedesu tvrde da su pronašli i otklonili problem s mjenjačem koji je na VN Velike Britanije uzrokovao odustajanje vodećeg u poretku vozača, Nice Rosberga. Nijemac je vodio utrku na Silverstoneu ali se morao povući sa staze i odustati prvi puta ove godine kada se na njegovom W05 pojavio problem na mjenjaču.

“Prioritet je bio utvrditi problem na bolidu Nice Rosberga i osigurati da se takvo što više ne ponovi”, rekao je Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe. Kao i s drugim sličnim stvarima, dosta rada uloženo je u otklanjanje problema i u Hockenheim dolazimo sigurni da se to neće ponoviti. Osim toga, donijet ćemo nekoliko nadogradnji testiranih prošlog tjedna na Silverstoneu tako da se radujemo idućoj utrci te se nadamo boljim performansama i većoj pouzdanosti.”

Njemačka je domaća utrka za Mercedes-Benz, to je dobra staza te očekujemo da ćemo biti jaki, ali kao i uvijek performanse će ovisiti o ispravnim postavkama i razumijevanjem guma – koje su neobično mekane za ovu utrku. Borba za naslov između Nice i Lewisa vrlo je tijesna tako da možemo očekivati zabavan vikend.”

Izvor: GP1.hr