sport

Mercedes “veoma zabrinut” uoči VN Monaka

Šef Mercedesa, Toto Wolff, priznaje da je “veoma zabrinut” zbog izgleda svoje momčadi tijekom nadolazeće VN Monaka nakon prošlogodišnje loše izvedbe u kneževini.

Prošle godine Valtteri Bottas utrku je završio na četvrtom mjestu, dok je Lewis Hamilton bio tek sedmi nakon teških kvalifikacija u kojima je ispao već u drugoj kvalifikacijskoj rundi.

Upitan o očekivanjima od nadolazeće ulične utrke, Toto Wolff je rekao kako je “jako zabrinut” unatoč činjenici da je Mercedes slavio u protekle dvije utrke sezone.

“Vidjeli smo da su nam neke staze odgovarale, dok smo se na drugima mučili iz nekog razloga tijekom prošle godine.”

“Vrlo je teško poništiti DNK bolida, a Monako, Budimpešta i Singapur bile su staze na kojima smo se posebno mučili. Popravljanje izvedbi na tim stazama sjajan je izazov za nas.”

“Teško je reći zašto našem bolidu ne odgovaraju zavoji u Monaku,” zaključio je Wolff.

Lewis Hamilton slaže se sa šefom momčadi, te smatra da bi utrka u Monaku mogla biti vrlo teška za Mercedes. Očekuje vrlo konkurentni Red Bull koji je bio iznimno brz u posljednjem sektoru staze u Barceloni.

“Monako će biti ozbiljan izazov. Bit će teško nadmašiti konkurenciju.”

“Ako pogledate izvedbu Daniela Ricciarda u Španjolskoj, bio je mnogo brži od nas u posljednjem sektoru staze. Downforce je ključan u tom dijelu staze i stoga će Red Bull biti jako brz u Monaku,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr