sport

Momčadi očekuju najnovije informacije za 2021. u Monaku

Liberty Media priprema detalje koje će prikazati pred momčadima sutra u Monaku vezano za budućnost ovog sporta.

Ugovori koji se tiču svih dijelova Formule 1, od strukture vlasništva do podjele zarade traju do 2020. godine poslije koje će doći do velikih promjena u svijetu F1.

Liberty Media već je predstavila svoju viziju kroz pet točaka na Velikoj nagradi Bahreina no one su izazvale nemir nekih vlasnika dionica. U tih pet točaka Liberty smjestio je jednostavnije i glasnije motore, ravnopravniju podjelu novčanih nagrada, pojednostavljenu strukturu vlasništva, maksimum na potrošnju momčadi te nova pravila koja bi poboljšala utrke.

“To je jako zamršena tema zato što stavlja limit na potrošnju, pravila utrkivanja, podjelu novca,” rekao je Toto Wolff te dodao, “Nadam se da će nam sastanak dati više do znanja.”

Najsporniji dio sigurno je stavljanje tzv. ”budget cap-a” na potrošnju momčadi za koji se misli da bi mogao biti oko 150 milijuna eura.

Ferrari i Mercedes najglasniji su u borbi protiv ovih promjena jer oni smatraju da bi one mogle promijeniti cijeli brend Formule 1.

Novi prijedlozi također uključuju bolju raspodjelu novca koja bi se oslanjala na sadašnje uspjehe za razliku od trenutačnog koncepta koji novac raspodjeljuje na temelju povijesnih uspjeha.

“Nadamo se da ćemo dobiti puno detalja na sastanku o sljedećim koracima Liberty Medie,” rekao je Christian Horner te zaključio,” To moraju biti oprezni koraci.”

Nagađa se kako će glavna tema na sastanku biti pravila i regulacije koje se tiču motora, financija koje se tiču motora te sva filozofija u stvaranju njih.

“Smjer ovog sporta mora biti prema većoj kompetitivnosti te prema navijačima,”rekao je Zak Brown iz McLarena te dodao,”Moramo imati vjere da sve ide u dobrom pravcu te da će sport postati zanimljiviji.”

Izvor: GP1.hr