sport

Montezemelo: Marchionne je ljubomoran na naše uspjehe

Bivši predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemelo je kritizirao svoga nasljednika, Sergija Marchionnea. Montezemelo smatra da je novi šef Ferrarija ljubomoran na uspjehe svoje momčadi prije nego što je preuzeo kormilo momčadi iz Maranella u 2014.

Montezemelo je dobio priliku dati izjavu na novoj egzibiciji u Kölnu, gdje se prikazuju vrhunci karijere Michaela Schumachera.

“Žao mi je vidjeti da je Marchionne ljubomoran na uspjehe iz prošlosti. Ovo je loše, jer moraš biti čudan da budeš ljubomoran na prošlost. Ja se jako ponosim s onime što smo ostvarili Michael, Ross [Brawn], Jean [Todd] i ja, jako sam sretan s time,” rekao je Montezemolo i nastavio.

“Naravno da je Ferrari uvijek prisutan i nadam se da sada imamo uvjete da ponovno pobjeđujemo zato što Ferrari treba pobjeđivati, i za Formulu 1 je Ferrari vrlo bitan. Još uvijek sam u kontaktu s nekim ljudima tamo, ali nakon 24 godine, imam toliko sreće da sam pobjeđivao s Nikijem Laudom, Michaelom i Kimijem. Čak 19 titula, to sve govori.”

“Često mislim na Michaela, svaki trkaći vikend razmišljam o njemu. Volio je Sebastiana, i kada sam potpisao Sebastiana – zato što sam ja bio taj koji je potpisao ugovor s Vettelom samo koji tjedan prije nego što sam napustio tim, Michael je sigurno bio zadovoljan.”

“Michael mi je prije koju godinu rekao da je Vettel, po njegovom mišljenju, dobar vozač za Ferrari. Michael je osvojio mnogo titula s nama. Seb, nažalost, još uvijek nije. Nadam se da će i on ubrzo poput Michaela započeti eru i osvojiti nekoliko titula.”

“Teško je ostvariti uspjehe kao Schumacher, ali je mlad, snažan i dobar vozač koji ove godine napokon ima veoma dobar bolid,” REKAO JE Montezemolo.

Vettel je prvi u poretku vozača uoči VN Francuske, s jednim bodom prednosti u odnosu na Mercedesovog Lewisa Hamiltona.

“Nadam se da Seb neće imati mnogo pritiska. On je odličan a bolid je brz. Do sada se Mercedes nije dokazao veoma brzim. Postoji mnogo prilika i ovo bi možda mogla biti dobra godina,” dodao je.

Izvor: GP1.hr