sport

Montezemolo: Ecclestonea je nemoguće zamijeniti jednim čovjekom

Bivši Ferrarijev predsjednik, Luca di Montezemolo, vjeruje da bi za Formulu 1 bilo loše Bernija Ecclestonea zamijeniti jednom osobom.

Ecclestone, sada 85-godišnjak, na udaru je kritika zbog svojih komentara kako želi vratiti nekadašnju Formulu 1, a istovremeno sklapa velike komercijalne ugovore i proširuje kalendar. Montezemolo kaže kako se zbog Ecclestoneovih godina moraju razmotriti nasljednici, ali upozorava i kako cijela struktura sporta treba promjenu.

“Prije ili kasnije, Formula 1 će morati razmotriti kako zamijeniti Bernija. Bernie je fantastična osoba. Bit će nemoguće i pogrešno zamijeniti ga jednim čovjekom. Potrebno je razmisliti o novoj vlasti,” rekao je Montezemolo za CNN.

Talijan također vjeruje kako bi nova struktura trebala biti slična dioničarima koji trenutno imaju pravo glasa, ali među njima ne bi smjelo biti prijelaznih glasova.

“Za Formulu 1 je bolje imati tri različita, ali tri jasna vlasnika. Jedan je FIA, koja je većinom zadužena za promjene pravila i političku moć. Drugi su momčadi, koje su igrači u ovom sportu. I treći su vlasnici komercijalnih prava koji bi trebali promovirati sport i povećati klijentelu. Preklapanje je velika pogreška.”

“Trebate malu grupu ljudi, jako snažnu u svakom odsjeku i s nekim na čelu tko pozna Formulu 1 i tko ima osjećaj za onime što tržište želi i što navijači žele,” dodao je Montezemolo.

Izvor: GP1.hr