sport

Newey: Bolid za 2015. bit će mi zadnji

Adrain Newey, Christian Horner, Red Bull media

Adrian Newey je rekao da će Red Bullov bolid za 2015. biti posljednji u čiji će razvoj biti izravno uključen, a već i tad s ograničenim kapacitetom.

Četverostruki svjetski prvaci su u nedjelju objavili da je Newey za njih potpisao višegodišnji ugovor, ali su također spomenuli da će Newey raditi na novim projektima Red Bull tehnologije. Britanac je potvrdio da će imati ograničen utjecaj na Red Bullov bolid za 2015. te da će se zatim premjestiti u kapacitet kojeg je momčad opisala kao “savjetovanje i mentorstvo”. Newey je izjavio:

“Željno iščekujem nove izazove. U Formuli 1 mi je bilo odlično, ali vrijeme je uključiti se u druge stvari. Biti ću blago upleten s idućim bolidom. Radit ću osnovni raspored, a zatim ću budućim dečkima zapravo biti mentor i savjetnik. Obožavao sam karijeru koju sam proveo, ali osjećam da trebam nove izazove i nove stimulacije. Rekao sam da nisam htio provesti cijelu karijeru u utrkivanju i sad je vrijeme pogledati nekoliko drukčijih stvari.”

Neweyu je u Formuli 1 ovo 27. sezona, njegovi bolidi osvojili su deset konstruktorskih naslova, a vozačkom krunom u njegovim su se bolidima okrunili Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill, Jacques Villeneuve, dva puta Mika Hakkinen i četiri puta Sebastian Vettel.

Izvor: GP1.hr