sport

Novi peh za Kodrića

Kodrić

Četvrta utrka sezone Formule Renault 2.0 Alps vozila se u Belgiji na legendarnoj stazi Spa Francorchamps. Nakon problema u kvalifikacijama naš najbolji vozač formule Martin Kodrić u subotnju utrku startao je s 22. pozicije. Startni grid činilo je čak 32 vozača, a iznimnim vremenom kvalifikacija s prve startne pozicije startao je odlični Nyck De Vries koji ove sezone dominira prvenstvom.

Kodrić je dobrim startom pretekao trojicu već do kraja prvog sektora, a do kraja prvog kruga još dvojicu te je prvi krug završio na 17. mjestu s vremenom 2:34:480. U prvom sektoru drugog kruga prelazi Cazzanigu te dolazi na 16. poziciju.

Drugi krug „skida“ i timskog kolegu Cevallosa te izbija na 15. Mjesto s vremenom kruga 2:28:700. Treći krug započinje izlaskom safety cara zbog sudara Capitania i Owensa. Izlaskom safety cara Kodrić napreduje još jednu poziciju i drži odlično 13. mjesto koje mu osigurava borbu za bodove u završnici utrke.

U devetome krugu ponovno safety car zbog sudara na stazi. U zadnjem sektoru Kodrić pada na 14. poziciju, ali je odmah i vraća u posljednjem krugu utrke. Pola kruga prije samog kraja utrke nespretna reakcija vozača iza njega koji se u pokušaju proboja naprijed neoprezno zaletio u Fortecovog vozača te obojica završavaju izvan staze. Šteta za mladog samoborca koji se probio čak devet pozicija i samo pola kruga ga je dijelilo od 13. mjesta.

Utrku je pobijedio De Vries (Koiranen) ispred Isaakyan-a (JD Motorsport) te Kodrićevog timskog kolege Leclerca (Fortec). Kodrić (Fortec) je utrku službeno završio na 24. poziciji. Nedjeljna utrka vozi se u 10.30.

Izvor: GP1.hr