sport

Novi problemi za Vettelov Ferrari u Rusiji

Sebastian Vettel je tijekom još jedne sesije morao zaustaviti svoj Ferrari SF16-H koji je izgubio pogon. Nijemac je zbog gubitka elektronike propustio dvije trećine poslijepodnevnog treninga u Sočiju.

“Imali smo problem sa strujom. Još uvijek nismo potpuno sigurni što ga je uzrokovalo. Siguran sam da to možemo popraviti, ali prije svega želimo znati što se dogodilo.”

Na prvom slobodnom treningu je par puta izletio sa staze, od čega dva puta praktički na istom mjestu, ali situacija se popravila na poslijepodnevnom treningu kada je više gume položeno na površinu staze. Njegovo vrijeme je ostalo važiti kao drugo najbrže na drugom slobodnom treningu, a tu je i nadogradnja Ferrarijeve pogonske jedinice. Na pitanje kako se poboljšani motor činio u vožnji, Sebastian kaže:

“Osjećaj je bio u redu. Balans još nije onakav kakav želim da bude, ali mislim da ga možemo poboljšati.”

“Staza je jutros bila dosta skliska, izvrtio sam se u prva dva kruga. Nisam se izvrtio ovog poslijepodneva, što je samo po sebi pomak prema naprijed! Nastavit ćemo dalje odavde.”

Timski kolega Kimi Raikkonen je u svom stilu prokomentirao Ferrarijevu nadogradnju motora:

“Teško je reći, ali funkcionira dobro. Ne bismo koristili bilo koji novi motor ili neki njegov dio da to nije dobra stvar.”

Izvor: GP1.hr