sport

Nyck de Vries moguća zamjena za Vandoornea

Stoffel Vandoorne je promoviran u vozača McLarena za 2017., a idući mladi vozač već kuca na vrata. Nyck de Vries, 21-godišnji Nizozemac i vozač iz razvojnog programa britanske momčadi, mogao bi postati novi rezervni vozač.

McLaren je u Monzi potvrdio kako će Jensona Buttona 2017. godine zamijeniti Stoffel Vandoorne, a Britanac će postati razvojni vozač. Vries kaže kako to može biti prilika i za njega.

“Jako je dobro što je Stoffel dobio šansu koju zaslužuje, ” rekao je Vries za nizozemsku stranicu formule1.nl.

“Bit će još prostora i to je odlično. McLaren je imao Kevina Magnussena i sada je i Stofel dobio šansu. Da li ima nade za mene? Da, ali iako je to blizu, Formula 1 je još uvijek daleko. Morate se nastaviti dokazivati, inače neće te nigdje stići.”

De Vries, o čijoj se karijeri brine Anthony Hamilton, trenutno vozi za ART u GP3 seriji i jedan je od glavnih favorita za mjesto u GP2 seriji iduće godine.

“U ovom sportu nema garancije. Ne znam, morat ću pričekati. Vanjskom svijetu može izgledati da su sve te stvari isplanirane, ali nisu. Pogledajte McLaren. Dvije tisuće zaposlenika i bolid koji nema performanse koje bi trebao imati. Naravno da Nyck de Vries nije prvi na listi prioriteta. Moramo živjeti s time,” dodao je Nizozemac.

De Vries je jedan iz nove, vruće generacije mladih, ultra-talentiranih vozača s F1 ambicijama što su izbili u prvi plan posljednjih nekoliko sezona. Bio je svjetski prvak 2011. u KF1 kartingu, a u utrke automobila prešao je iduće, 2012. sezone. 2014. osvio je prestižno europsko prvenstvo u Formuli Renault 2.0. Lani je bio treći u Renaultovoj svjetskoj seriji, a ove godine vozi u seriji GP3 za ekipu ART i trenutno je četvrti u poretku.

Izvor: GP1.hr