sport

Odbačen plan o skraćivanju slobodnih treninga u 2015.

Nico Rosberg

Dva slobodna treninga petkom u trajanju od 90 minuta vjerojatno će ostati i u 2015. Njemački Auto Motor und Sport navodi da su skoro svi prijedlozi za smanjenjem troškova odbačeni tijekom zadnjeg sastanka Komisije Formule 1 koja se sastoji od momčadi, promotora utrka, FIA-e i FOM-a. Komisija je razmatrala promjene za 2015. a osim toga gledali su načine kako bi sport učinili popularnijim među mladim ljudima.

Iako još uvijek nije potpuno jasno što je dogovoreno, vjeruje se da je odbačen plan o reduciranju treninga petkom i prebacivanju medijskih dužnosti s četvrtka na petak ujutro. Ideja se nije svidjela navijačima ali i organizatorima utrka koji su bili prisutni na sastanku a za koje bi to vjerojatno značilo smanjenje cijena ulaznica.

Također, odbačena je i zabrana grijača guma jer postoje sumnje oko toga može li se tim potezom uštedjeti puno novca. Osim toga, to bi moglo predstavljati opasnost za vozače koji bi tako izlazili iz garaže s hladnim gumama.

Dogovor je postignut po pitanju predsezonskih testiranja koja će se održati u Europi za razliku od Bahreina ove godine koji je ocijenjen kao preskupa destinacija. Sezonska testiranja će također biti smanjena na dva testa u trajanju od dva dana. U 2016. predsezonska testiranja će biti smanjena s 12 na 8 dana dok će sezonska testiranja biti kompletno izbačena.

Izvor: GP1.hr