sport

Otvara se Schumacherov muzej

Privatna kolekcija bolida i memorabilija iz karijere Michaela Schumachera postat će dostupna publici, besplatno, od iduće godine u njemačkom muzeju.

Obitelj sedmerostrukog svjetskog prvaka postigla je dogovor s firmom Motorworld koja vodi centre, kako sami njeni voditelji kažu, posvećene ˝strastima i pravim vrijednostima iskustva vozačke kulture˝ diljem Njemačke.

Schumacherova kolekcija, koja nije nikada pokazana javnosti u svojoj cijelosti, bit će izložena u Kölnu, nedaleko Schumacherovog rodnog grada Kerpena.

˝Obitelj Michaela Schumachera od srca želi da svi fanovi koji hoće vidjeti ovu Michaelovu kolekciju to mogu ostvariti bez plaćanja ulaznice,˝ kaže Schumacherova menadžerica Sabine Kehm. ˝Kolekcija će svima omogućiti da uživaju u sjećanjima i ožive velike trenutke iz njegove karijere.˝

Kehm dodaje da su blizina Kerpena i strast koju sve izložbe Motorworlda generiraju dva glavna motiva ove inicijative.

Kolekcija obuhvaća go-karte iz najranijih dana Schumacherove karijere, kao i mnoge F1 bolide iz njegovih najslavnijih dana. U njoj su i brojni trofeji i velik broj drugih predmeta, poput komnibezona, kaciga i drugih memorabilija. U kolekciji je i Benetton B194, bolid s kojim je Schumacher osvojio prvo svjetsko prvenstvo prije 22 godine, koji je u vlasništvu Motorworlda od 2013.

˝Za nas jako puno znači to što možemo obilježiti sva postignuća Michaela Schumachera na ovaj način, i što ih možemo u tolikoj mjeri približiti svim njegovim obožavateljima˝ kaže Andreas Bunkel, osnivač Motorworlda.

Očekuje se da će ova permanentna izložba biti otvorena u proljeće 2017.

Izvor: GP1.hr