sport

Paddy Lowe: Postižemo rezultate ispod naše razine

Nakon vrlo razočaravajućeg vikenda u Kanadi, Paddy Lowe je dao izjavu gdje objašnjava kako se momčad Williamsa trenutno suočava s velikom krizom. Svima koji prate momčad ove sezone je jasno kako je Britanska momčad usred najgore forme posljednjih nekoliko godina. Jedini rezultat vrijedan spomena je osmo mjesto Lancea Strolla na utrci u Bakuu.

Lowe objašnjava kako su u Kanadi pokušali pogurati malo drukčiju taktiku kako bi im se malo posrećilo ako budu promjenjivi uvjeti. No, Lance Stroll se nije ni stigao iskazati zbog sudara s Brendonom Hartleyem u prvom krugu dok je Sergej Sirotkin pao na dno poretka.

“Ovo je jako loš rezultat za nas. Posebno mi je žao zbog Lanceovih fanova kojih je bilo mnogo ovdje na njegovoj domaćoj utrci.

“Što se tiče bolida, podijelili smo strategiju tako da Lance starta na Supersoftu a Sergej na ultrasoftu.”

“Oba bolida su dobro startala i počela se probijati u poretku. Na našu žalost, Lanceova utrka je preuranjeno završena sudarom u petom zavoju,” objašnjava Lowe.

Nadodaje kako smatra da bi Sirotkin završio na malo višoj poziciji, ali ga je u tome spriječilo sporo zagrijavanje tvrđih guma.

“Sa Sergejeve strane, izgubio je nekoliko pozicija koje je osvojio po povratku sigurnosnog automobila u boks.”

“Tada mu je samo preostalo čuvati mjesto ispred Ericssona i Vandoornea.”

“Relativno rano smo ga pozvali u boks po Ultrasoft gume jer smo mislili da će mu to dati određenu prednost. Nažalost, na mekšim gumama nismo dobili na brzini i još su se gume pokazale sporijima od Supersofta,” rekao je Lowe.

Lowe poručuje fanovima momčadi i momčadskih vozača da ne gube nadu jer će se Williams u ostatku sezone sigurno poboljšati.

“Znamo da se ne nalazimo na željenoj poziciji te da nam prethodi još puno posla.”

“Iza paravana se odigravaju veliki radovi na poboljšanjima tako da se čim prije vratimo snažniji nego prije,” zaključuje Lowe.

Izvor: GP1.hr