sport

Palmer odbacuje glasine o odlasku iz Renaulta

Renaultov vozač Jolyon Palmer je ugodno iznenadio u debitantskom nastupu na VN Australije, ali je nakon toga ostao u sjeni svog momčadskog kolege Kevina Magnussena. Zato su se pojavila nagađanja da bi Britanca mogao zamijeniti rezervni vozač francuske momčadi, Esteban Ocon. Međutim, Palmer je u Španjolskoj odbacio te glasine.

“Da budem iskren, ne znam odakle to. Netko je nešto rekao već u Bahreinu. Imao sam jednu dobru utrku u Melbourneu, a u Bahreinu uopće nisam startao. Kako god. Menadžment momčadi mi je rekao da je sve u redu. Imao sam tek četiri utrke, veselim se onome što nosi budućnost.”

Red Bull je nakon četiri utrke promijenio svoju vozačku postavu, ali Palmer, iako iznenađen, tvrdi da se ta situacija ne može uspoređivati s onom u Renaultu.

“To me iznenađuje jer je Kvjat radio dobar posao i bio je na postolju. Na kraju prošle godine se činio izjednačen s Ricciardom. Međutim, imao je nešto teži start u ovu sezonu.”

“To me ne zabrinjava – to je druga momčad, drugačija situacija. Oni su svi ugovorom vezani za Red Bull. Još uvijek je u Formuli 1, samo s drugom ekipom.”

Kada je riječ o Oconu, 19-godišnji Francuz će ovog vikenda debitirati u Renaultovom bolidu na prvom slobodnom treningu, a nastupit će i na sezonskom testu nakon VN Španjolske.

Izvor: GP1.hr