sport

Palmer vjeruje da je Renault riješio problem s njegovim bolidom

Renaultov vozač Jolyon Palmer sada vjeruje kako je njegova momčad otklonila problem koji mu je u prethodne dvije utrke pravio dosta problema. VN Kine je završio na 22. mjestu, a na jučerašnjim slobodnim treninzima je bio sporiji od Sergeja Sirotkina i Kevina Magnussena. Danas se kvalificirao na 18. mjesto, ali sa samo desetinkom zaostatka u odnosu na momčadskog kolegu.

“Bolid je danas bio stvarno dobar. Mislim da smo pronašli problem koji mi je radio probleme na zadnjih par utrka. Promijenili smo nešto i sada se čini dobro -zato je lijepo ponovno biti na stazi!”

“Drago mi je jer sada mogu pokazati što mogu učiniti, dok je prije toga bilo frustrirajuće. Nismo brzi, ali zadovoljan sam ponašanjem bolida i mislim da sutra možemo očekivati dobru utrku. Naš tempo u utrci obično bude bolji nego u kvalifikacijama, trebali bismo se moći pomaknuti prema naprijed dosta brzo. Cilj je izazvati dečke ispred nas i iskoristiti svaku priliku koja se ponudi”, rekao je Britanac.

Momčadski kolega Kevin Magnussen će startati sa 17. pozicije.

“Kvalifikacijski krug nije bio briljantan, mučili smo se s dovođenjem guma u njihovo radno područje, tako da ni postavke bolida nisu bile savršene. Treći slobodni trening nam je bio puno bolji jer smo imali ujednačeniji balans između prednjih i stražnjih guma. Međutim, kvalifikacije su se pokazale većim izazovom.”

Izvor: GP1.hr