sport

Pao dogovor! Red Bull i Honda partneri iduće dvije godine

Najgore čuvana tajna konačno je otkrivena! Red Bull više neće koristiti Renaultove pogonske jedinice već će preći na Hondine motore koje ove godine koristi sestrinska momčad Toro Rosso.

Austrijska momčad tako će koristiti japanske motore u 2019. i 2020. godini. Podsjetimo, Red Bull i Renault su skupa već desetljeće, a tijekom tog razdoblja osvojili su i četiri naslova prvaka. Ipak, posljednjih sezona odnos im je gorko-sladak.

“Aston Martin Red Bull Racing je ponosan što može objaviti da smo došli do dogovora s Honda Motor Co Ltd prema kojem ćemo se utrkivati s pogonskim jedinicama japanskog proizvođača u sezonama Formule 1 2019. i 2020. godine,” stoji u priopćenju austrijske momčadi.

Šef Red Bull, Christian Horner, rekao je kako je ovo pokazatelj početka nove faze njegove momčadi.

“Ovaj višegodišnji dogovor s Hondom pokazatelj je početka nove, uzbudljive faze za Aston Martin Red Bull u kojoj se pokušavamo boriti ne samo za pobjede u utrkama već i za naš cilj – svjetska prvenstva.”

“Uvijek smo donosili odluke s jednim kriterijem na umu – hoće li nam nešto omogućiti da se borimo na visokoj razini. Nakon pomnog razmotravanja i procjene, sigurni smo da je partnerstvo s Hondom pravi smjer za momčad,” rekao je Horner.

Dodao je i kako je impresioniran koliko je Honda posvećena Formuli 1 i to ponajviše u brzim koracima koje su napravili u posljednje vrijeme i sa Scuderiom Toro Rosso. Ističe kako je njihov cilj, jednak kao i Hondin.

“Veselimo se radu s Hondom u nadolazećim godinama,” zaključio je Horner.

Takahiro Hachigo, predsjednik i izvršni direktor Honde, rekao je kako su nakon dobrog odnosa s Toro Rossom odlučili nastaviti širiti se Formulom 1.

“Imati dvije momčadi znači da imamo dva puta više podataka nego prije. Vjerujemo da će rad s Red Bullom i Toro Rossom omogućiti nam da se približimo našem cilju, a to su pobjede u utrkama i osvajanja naslova. Razgovori su tekli dosta brzo zahvaljujući tome što je Red Bull imao otvoren i pošten pristup prema Hondi, a to je pravedno za obje strane,” rekao je Hachigo.

S ovom objavom postalo je jasno kako je ova sezona posljednja u kojoj će surađivati Red Bull i Renault i to nakon 12. godina

Izvor: GP1.hr