sport

Perez: Momčad je napravila odličan posao sa strategijom

Sergio Perez je na VN Monaka došao do svog prvog postolja ove sezone i trećeg s momčadi Sahara Force India. Meksikanac je utrku startao sa sedmog mjesta te je pravovremenim odlaskom u boks i stavljanjem mekanih guma na svoj bolid došao do trećeg mjesta u Kneževini. Naravno, za pohvalu su i njegove performanse na teškoj stazi s promjenjivim uvjetima. Iza sebe je uspio zadržati Sebastiana Vettela, a taj pothvat mu je omogućio šesto pojavljivanje na pobjedničkom postolju u karijeri.

“Izuzetno sam sretan. Moja momčad je napravila ogroman posao sa strategijom, pozivima i promjenama u boksu. To je moje treće postolje s ovom momčadi. Poseban je osjećaj to ostvariti u Monaku, pogotovo u ovim uvjetima. Ovo želim posvetiti svom šefu Vijayu Mallyji. Bio je veoma posvećen u ovim vremenima.”

Perez se osvrnuo na posao koji je danas odradio na gumama za suho.

“Napravili smo ispravne stvari. Najbolja guma za nas je bila mekana na kraju. Kontrolirao sam tempo na početku. Seb je bio puno brži od nas, ali sam pazio na svoje gume te sam ih imao sačuvane za kraj”, rekao je 26-godišnji Perez.

Timski kolega Nico Hulkenberg je ciljem prošao kao šesti.

Izvor: GP1.hr