sport

Perez: Ne mogu čekati toliko dugo

Force Indijin vozač, Sergio Perez, kaže kako ne može čekati toliko dugo na odluku oko svoje budućnosti u Formuli 1 i dodaje kako idući tjedan želi da se sve riješi.

Nakon Silverstonea izgledalo je kao da Meksikanac ostaje u momčadi, ili je barem tako vidio šef momčadi, Vijay Mallya. Međutim, Perez je brzo odgovorio da ništa nije gotovo jer se u svemu tome nešto pita i njegove sponzore.

No, sada izgleda da to odugovlačenje počinje utjecati i na Pereza.

“Naravno, želim nastaviti svoju karijeru u Formuli 1 i ne mogu više čekati. Očekujem da će se sve završiti idući tjedan. Ne vidim razlog zašto ne bi. Ja nisam u poziciji da potvrdim išta jer još ništa nije gotovo. Tek kada je dogovoreno i potpisano, onda je gotovo,” rekao je Perez novinarima u Maleziji.

Meksikanac nije htio otkriti više o pregovorima koje vode on i njegovi sponzori, ali je potvrdio da se razmatra samo jedna momčad.

“Nekoliko je opcija na stolu, dosta dobrih opcija. Ali se nadam da će se stvari riješiti s jednom momčadi. Ako se to ne dogodi do idućeg tjedna, morat ćemo pogledati nešto drugo,” dodao je Perez.

Jasno je da Perez ima opciju ostati u Force Indiji, ali Williams i Renault su momčadi koje imaju upražnjena vozačka mjesta. Zasigurno je da je Perez poželjna akvizicija, baš kao što su i njegovi sponzori.

“Moji dogovori su zapravo komplicirani zbog mojih sponzora. Prvenstveno oni moraju sklopiti dogovore pa se moramo pobrinuti da se sve posloži i onda se nadam da ćemo doći do rješenja jer ako to ne napravimo, onda će biti svima teško,” kaže Meksikanac i zaključuje:

“Mislim da ne mogu čekati toliko dugo. Što više čekate, to imate manje dostupnih opcija. Ljudi vas neće čekati zauvijek. Vjerujem da će idući tjedan biti važan po pitanju moje budućnosti. Nisam zabrinut. Vjerujem da sam u dobroj poziciji.”

Izvor: GP1.hr