sport

Perez: Ova godina je bila puna uspona i padova

Sergio Perez sažeo je dosadašnju sezonu kao punu uspona i padova. Meksikanac je izjavio kako je impresioniran napretkom kojeg je Force Indija napravila nakon razočaravajućeg starta te da rezultati nisu uvijek pokazivali pravu brzinu bolida.

Citiran od strate MotorsporWeeka, Perez je rekao kako sezona dosad ide dobro, pogotovo nakon početka sezone kada su bili sporiji od glavnih protivnika.

“Bilo je tu uspona i padova. Nekoliko nesretnih utrka, malo problema u pit stopu i sl. … rekao bih da smo imali nekoliko jako nesretnih utrka.”

“No ostatak izgleda obećavajuće. Loše smo počeli sezonu, bili smo jedni od najsporijih momčadi, no napredovali smo.”

“Jedini smo od ostatka momčadi koji smo se popeli na postolje, to su bili dobri bodovi, a sada smo natrag u igri,” istaknuo je Meksikanac.

Hoće li Perez ostati u momčadi i naredne sezone, još uvijek je neizvjesno. U prilog tomu ide i nedavna investicija Lawrencea Strolla namijenjena spašavanju momčadi. Perez se osvrnuo i na ostatak sezone.

“Mislim da će mnogo toga ovisiti o tome što će se dogoditi nakon ljetne stanke. Koliko ćemo u prvih četiri ili pet utrka uspjeti smanjiti razliku u odnosu na Renault. Još uvijek vjerujem da je četvrto mjesto u konstruktorskom poretku moguće.”

“Moja sezona je dosad bila puna uspona i padova. Borio sam se s bolidom, ali to mi je pomoglo da poboljšam svoju vožnju.”

“Morao sam napraviti mnogo preinaka kako bi se prilagodio ovogodišnjem bolidu. No, bodovi su tu – top 10 u poretku vozača i konstruktora (šesto mjesto). Neloši rezultati,” zaključio je Perez.

Izvor: GP1.hr