sport

Perez potpisao tek jednogodišnji ugovor

Sergio Perez kaže da zna što njegova budućnost nosi nakon što su tri mjeseca trajali pregovori između njegovih sponzora i Force Indije.

Perez je novinarima u Suzuki objasnio kako je proživljavao tri mjeseca pregovora.

“Uvijek je dobro znati što ćeš raditi u budućnosti i sada je dobro jer se mogu potpuno posvetiti tome. Ostalo je još pet utrka. One su važne za momčad i nadam se da možemo nastaviti raditi ono što radimo cijele sezone,” rekao je Perez koji je još prije potvrde dogovora požurio pregovaračke strane.

“Došao sam do točke u kojoj sam ozbiljno mislio da neće doći do dogovora. Trajalo je jako dugo jer su moji ugovori nešto kompleksniji od ostalih. I zato jer je trajalo tako dugo, tri mjeseca nisam znao gdje ću biti u budućnosti. Nije bila najbolja situacija, ali mislim da sam se dobro nosio s time.”

“Navikao sam nositi se s time, s glasinama i nesigurnosti, i mislim da mi je to pomoglo. Pokušavao sam ostati fokusiran na posao,” dodao je Meksikanac.

Perez je također objasnio i razlog zašto su se pregovori tako odužili. Naravno, Perez nije sam sudjelovao u pregovorima pa se problem javio na relaciji sponzora i momčadi.

“Sve je to bilo zbog pregovora između moji sponzora i momčadi. To je glavni razlog zbog kojeg je ovo potrajalo duže nego sam očekivao. Sponzori žele platiti manje i dobiti više prostora. Uobičajena stvar, ali to je potrajalo malo duže. U budućnosti ću vjerojatno razdvojiti dogovore. Moji će dogovori biti čisto vozački, a onda će moji sponzori imati svoje kao sponzori. U prošlosti i do sada su ti dogovori uvijek bili povezani pa mislim da će za budućnost biti bolje ako to malo možemo razdvojiti,” kaže Perez koji se potom osvrnuo na vremenski rok kojim se vezao uz Force Indiju.

“Želio sam stabilnost. Lojalnost je također igrala važnu ulogu u svemu jer je ova momčad bila dobra za mene i moju karijeru. Sada idemo u pravila iduće generacije i sve što želim je stabilnost, a ne seljakanje. Logično je bilo da to bude jednogodišnja opcija. Želim vidjeti gdje smo iduće godine i što će biti dostupno u budućnosti. Trenutno smo četvrti u konstruktorima i tri momčadi ispred nas su osigurale mjesta, tako da nije bilo boljih opcija. Bilo koju drugu opciju da sam odabrao, išao bih postrance ili unatrag. Zbog toga sam odlučio da je kratki rok najbolji za moju budućnost,” zaključio je Perez.

Izvor: GP1.hr