sport

Perez: Spreman sam za novu sezonu

Meksikanac Sergio Perez, kaže kako je sretan i zadovoljan performansama nove Force Indijine uzdanice VJM10. Perez vjeruje da je momčad u vrlo dobroj poziciji za početak nove sezone.

Sergio je posljednji dan predsezonskog testiranja u Barceloni odvozio 128 krugova i ostvario svoje najbrže vrijeme 1:20,116, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto.

”Mislim da smo spremni za Melbourne. Motor je bio vrlo pouzdan ovaj tjedan i ostvarili smo sve ciljeve koje smo si postavili. Naučili smo puno toga i shvatili gdje se možemo popraviti. Danas sam odradio jako puno posla, odradili smo simulacije utrke i kvalifikacija. Radujem se početku sezone i VN Australije,” rekao je Perez.

Glavni trkači inženjer Force Indije, Tom McCullough, slaže se sa Perezom da je VJM10 pokazao odličnu formu na testiranju, te kaže kako već imaju vrlo ambiciozan plan testiranja za ovu sezonu.

”Ovo je bio vrlo dobar tjedan testiranja za nas. Dobili smo dobre povratne informacije o bolidu i novim gumama za 2017. Odradili smo nekoliko simulacija utrka kroz ova testiranja kako bi bili sigurni da naši vozači budu spremni za Melbourne. Na sreću ovo testiranje je bilo malo kasnije u godini pa su temperature bile nešto više. To nam je uvelike pomoglo da shvatimo kako se ove gume ponašaju na nešto većim temperaturama,” dodao je McCullough.

Izvor: GP1.hr