sport

Perez vjerojatno ostaje u Force Indiji 2017.

Sergio Perez najvjerojatnije ostaje u Force Indiji i iduće sezone, a pravi razlog tome vjerojatno leži u činjenici da mu sadašnja momčad nudi najbolje šanse za mjesto u Ferrariju 2018. godine.

Perezova budućnost u Formuli 1 je bila glavna tema posljednjih tjedana jer Meksikanac nije htio potvrditi da ostaje u momčadi iz Silverstonea. Iako je potpisao ugovor još prije nekoliko mjeseci, čekala se krajnja odluka njegovih sponzora.

Meksikanac je u tom razdoblju vodio razgovore s Williamsom i Renaultom o mogućnostima koje mu mogu ponuditi iduće godine, a sada izvori navode kako niti jedna od tih momčadi nije mogla ispuniti njegova očekivanja.

Williams je ove sezone nekonzistentan, a napredak Force Indije je omogućio Perezu da se bore i za četvrto mjesto u poretku konstruktora. Upravo zbog toga je prelazak u Williams mogao značiti odlazak u slabiju momčad.

Što se tiče Renaulta, to je izuzetno atraktivna prilika, ali u ovom slučaju, atraktivna samo na papiru. Francuska momčad htjela je da se Perez dugoročno veže, a to donosi određenu nesigurnost jer nitko ne zna kako će izmjena pravila iduće godine pomiješati poredak.

Uz sve to, moralo se računa povesti i o mogućem slobodnom mjestu u Ferrariju 2018. godine. Perez nikad nije krio da ima želju voziti za crvenu momčad, a u tom bi mu mogao pomoći i sponzor Claro koji već je dio sponzorskog kruga Ferrarija.

Zbog toga bi jednogodišnji ugovor s Force Indijom dao Perezu mogućnost da 2018. dobije priliku u bolidu iz Maranella ili, ako to ne prođe, ponudu momčadi koja bi se dobro snašla u novim pravilima sporta.

Perez je obećao da će odluka o njegovoj budućnosti biti donesena prije VN Singapura te je nagovijestio kako će ta odluka biti ono što je uvijek želio, vjerojatno se referirajući na Ferrari u budućnosti.

Situacija s Perezom i Ferrarijem je ovime čini se opovrgnula tvrdnje da bi Carlos Slim, Perezov sponzor, mogao kupiti Force Indiju, jer njihov primarni cilj je smjestiti Pereza u pobjedničku momčad.

Izvor: GP1.hr